În lumea construcțiilor, protejarea structurilor împotriva umidității și a infiltrațiilor este esențială pentru asigurarea durabilității și integrității acestora. O companie care s-a dedicat cu pasiune acestei cauze este S.C. REXIMACO S.R.L., o firmă cu capital integral românesc, fondată în anul 1992. De-a lungul anilor, REXIMACO a devenit o prezență semnificativă în domeniul impermeabilizării betonului, oferind soluții inovatoare și tehnologii moderne pentru protejarea infrastructurilor.

O Istorie de Angajament și Inovație

Firma și-a început activitatea în 1992, concentrându-se inițial pe ecranarea și hidroizolarea infrastructurilor din beton armat, cu o tehnică proprie aplicabilă, în special în cadrul lucrărilor hidrotehnice și miniere. Cu trecerea timpului, o schimbare în peisajul investițional a determinat REXIMACO să-și diversifice portofoliul, adoptând tehnologii moderne pentru tratarea atât a elementelor de construcție vechi, cât și noi, în vederea impermeabilizării împotriva apelor freatice și a contaminării chimice, inclusiv a produselor petroliere.

Un moment semnificativ în evoluția companiei a fost în 1995, când REXIMACO S.R.L. a devenit distribuitor unic pentru România a produselor de impermeabilizare prin cristalizare XYPEX. Aceasta a marcat o tranziție către soluții de impermeabilizare mai avansate și a deschis calea către implementarea tratamentelor chimice pe piața impermeabilizărilor infrastructurilor industriale și a celor cu destinație de locuit.

Gama de Servicii Oferite

REXIMACO S.R.L. s-a impus pe piață prin furnizarea unui set complet de servicii și soluții pentru impermeabilizarea betonului. Printre serviciile oferite se numără:

 1. Studii de Umiditate pentru Clădiri Vechi: Compania efectuează studii detaliate pentru clădirile cu ziduri din cărămidă, piatră și altele, evaluând gradul de umiditate și identificând soluții personalizate pentru problemele specifice.
 2. Lucrări de Impermeabilizare și Hidroizolare: REXIMACO oferă servicii de impermeabilizare și hidroizolare pentru infrastructuri din beton și cărămidă, utilizând tehnologii avansate pentru a asigura protecție durabilă împotriva apei.
 3. Aditivarea Betonului pentru Impermeabilizare: Compania propune soluții inovatoare prin aditivarea betonului, conferindu-i proprietăți de impermeabilizare și rezistență sporită.
 4. Etanșare Rosturi de Turnare și Rosturi de Dilatație: REXIMACO se ocupă de etanșarea rosturilor pentru a preveni infiltrarea apei în structuri, folosind tehnologii elastice și durabile.
 5. Etanșare Structuri Îngropate din Beton: Serviciile includ etanșarea structurilor îngropate supuse la presiune hidrostatică, asigurând protecție împotriva infiltrării apei sub presiune.
 6. Combaterea Igrasiei la Ziduri: Firma aduce soluții eficiente pentru combaterea igrasiei la ziduri din cărămidă, piatră și alte materiale, contribuind la conservarea monumentelor istorice.
 7. Aplicații Poliuretanice: REXIMACO oferă aplicații poliuretanice pentru terase, balcoane, atice și alte zone expuse la condiții climatice variate.

Categorii de Produse Pentru Impermeabilizare

REXIMACO S.R.L. oferă două categorii principale de produse pentru impermeabilizare, fiecare având avantaje și dezavantaje specifice:

Produsele de Hidroizolare Peliculare de Tip Membrane Bituminoase sau Polimerice

Avantaje:

 • Răspândite și familiare constructorilor.
 • Oarecare flexibilitate în cazul apariției fisurilor.

Dezavantaje:

 • Evoluția tehnologiilor de aplicare poate fi neglijată.
 • Necesită protecție împotriva acțiunii directe a pământului.
 • Sensibile la apariția apei în zona de lipire, ducând la desprinderea progresivă de suport.

Produse de Impermeabilizare Beton care Reacționează cu Suportul de Beton

Avantaje:

 • Mai ieftine în multe cazuri.
 • Durată de viață foarte mare.
 • Reacționează cu suportul de beton pentru a conferi proprietăți de impermeabilitate.

Dezavantaje:

 • Încrederea inițială în aceste tehnologii poate fi redusă.
 • Necesită o atenție deosebită la vibrarea corectă a betonului.

Beneficii și Contact

Beneficiile oferite de soluțiile propuse de REXIMACO includ durabilitatea crescută, rezistența la apă, prevenirea fisurilor și flexibilitatea în abordarea diferitelor tipuri de construcții. Pentru alegerea soluției optime, REXIMACO oferă consultanță personalizată, iar inginerii lor sunt pregătiți să facă recomandări pentru eficiență maximă și costuri optime.

Este important să menționăm că impermeabilizarea betonului este o investiție în durabilitatea unei construcții și în prevenirea problemelor ulterioare. REXIMACO S.R.L. abordează această problemă cu profesionalism și angajament, oferind soluții care nu doar rezolvă problemele existente, ci și prevenția viitoarelor complicații.

Date de Contact

Pentru a afla mai multe și pentru a discuta despre necesitățile specifice ale proiectului dumneavoastră, puteți lua legătura cu REXIMACO S.R.L. la următoarele date de contact:

 • Adresa: Str. STOICA LUDESCU, Nr.40, Sector 1, București, România
 • Telefon: (+4021) 2226313 / (+4021) 2225961
 • Email: office@reximaco.ro
 • Website: reximaco.ro

Concluzie

Impermeabilizarea betonului reprezintă o parte esențială a procesului de construcție și întreținere a clădirilor. Cu REXIMACO S.R.L., aveți parte de o echipă dedicată și expertiză în soluții de ultimă generație pentru a vă asigura că structurile dumneavoastră rămân protejate împotriva efectelor negative ale umidității și infiltrațiilor. Contactați-i astăzi pentru a descoperi cum pot contribui la durabilitatea proiectului dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *