Floarea soarelui (Helianthus annuus) este una dintre cele mai cunoscute și cultivate plante oleaginoase din lume. Cu semințele sale bogate în ulei și numeroasele utilizări, aceasta atrage atenția agricultorilor și producătorilor din întreaga lume. Un exemplu elocvent este compania SC ACVILA SRL, cu sediul în Tulcea, specializată în agricultură, cultivarea, producerea, prelucrarea și recoltarea de floarea soarelui de sămânță.

Despre SC ACVILA SRL

SC ACVILA SRL a fost înființată în anul 1996, stabilindu-și sediul social în Tulcea, Macin, str. Viticultori, nr. 1. Cu o experiență de mai multe decenii în domeniul agriculturii, compania a devenit un nume de încredere în producția și prelucrarea semințelor de floarea soarelui. Obiectul principal de activitate al firmei este producerea, prelucrarea și comercializarea produselor agricole, cu accent pe industria alimentară și producția de ulei vegetal.

Ciclul de Viață al Floarei Soarelui

1. Cultivarea

Procesul începe cu cultivarea floarei soarelui, o cultură robustă și adaptabilă. Solul bogat în substanțe nutritive și expunerea la soare sunt factori esențiali pentru o creștere sănătoasă. Agricultorii investesc în semințe de calitate și tehnologie modernă pentru a obține recolte bogate.

2. Producția și Recoltarea

Floarea soarelui trece printr-un proces complex de producție, care include fertilizarea, udarea, și îngrijirea constantă. Recoltarea are loc atunci când semințele au atins maturitatea optimă. Mașinile agricole moderne sunt folosite pentru a asigura o recoltare eficientă și o manipulare adecvată a semințelor.

3. Prelucrarea și Extracția Uleiului

După recoltare, semințele sunt transportate la facilitățile de prelucrare ale SC ACVILA SRL. Aici, ele sunt curățate, sortate și supuse unui proces de extracție a uleiului. Tehnologia modernă este utilizată pentru a asigura calitatea și eficiența în extragerea uleiului de floarea soarelui.

4. Comercializarea Produselor

Produsele finite, inclusiv uleiul de floarea soarelui și semințele, sunt apoi comercializate pe piața internă și internațională. SC ACVILA SRL se angajează să ofere produse de cea mai înaltă calitate, respectând standardele industriale și cerințele clienților.

Utilizările Produselor de Floarea Soarelui

1. Uleiul Vegetal

Uleiul de floarea soarelui este recunoscut pentru calitățile sale nutriționale și versatilitate în bucătărie. Este utilizat în gătitul casnic și în industria alimentară pentru producerea unei game variate de produse.

2. Semințele de Floarea Soarelui

Semințele de floarea soarelui sunt consumate ca gustare sănătoasă și sunt, de asemenea, un ingredient popular în industria alimentară. Acestea sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Contribuția la Industria Alimentară și Economică

SC ACVILA SRL, prin activitățile sale în agricultură și producția de floarea soarelui, aduce o contribuție semnificativă la industria alimentară și economia locală. Compania sprijină agricultorii locali prin achiziționarea de materie primă de calitate și oferă consumatorilor produse sănătoase și gustoase.

Date de Contact ale SC ACVILA SRL

Pentru mai multe informații despre produsele și serviciile oferite de SC ACVILA SRL, sau pentru a stabili parteneriate comerciale, puteți contacta firma folosind următoarele date:

Cu o echipă dedicată și o abordare orientată către calitate, SC ACVILA SRL reprezintă o alegere solidă în domeniul producției agricole și a produselor derivate din floarea soarelui de sămânță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *